Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
15 Δεκεμβρίου 2021

Ένα δώρο Χριστουγέννων που κανείς δεν είχε φανταστεί

Εορτές

Είναι γιορτές Χριστουγέννων και ο Διονύσης βρίσκεται στο σπίτι του φορώντας το χριστουγεννιάτικο πουλόβερ του, χαζεύοντας ταινίες και παίζοντας επιτραπέζια με την οικογένεια του. Είναι χαρούμενος και ευγνώμων που περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που τον αγαπούν και τους αγαπάει. Την έγκυο γυναίκα του, την ενός έτους κόρη του, τους γονείς του και φυσικά τον «Σάμι» το σγουρομάλλικο πούντλ σκυλάκι τους που δεν σταματάει να ζητιανεύει για φαγητό. Είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος και ας αναρρώνει από μια δύσκολη επέμβαση που πραγματοποίησε πρόσφατα. Μια περιπέτεια που ενώ τον προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα, του υπενθύμισε το προφανές. Ότι το σημαντικό είναι να έχεις την υγεία σου και ανθρώπους που σε αγαπούν και νοιάζονται για εσένα.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία μας από την αρχή. Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία. Αλλά είναι αληθινή και για τη διατήρηση της ανωνυμίας του πρωταγωνιστή μας, έχουμε αλλάξει ονόματα καταστάσεις και τοποθεσίες, διατηρώντας όμως το νόημα και την αυθεντικότητά της.

O Διονύσης είναι ένας νέος τριανταπεντάρης, παντρεμένος με ένα παιδάκι και τώρα με τη σύζυγό του περιμένουν και το επόμενο μέλος της οικογένειάς τους. Ένας νέος που οι περιορισμοί της πανδημίας δεν τον πτόησαν παρά την απότομη αλλαγή στο εργασιακό του περιβάλλον και που τον πείσμωσαν να γίνει ακόμα περισσότερο δημιουργικός. Να κάνει οικογένεια, να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, να συνεχίσει να ζει.

Όντας ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος για την αξία της πρόληψης της υγείας του, έκανε συχνά χρήση σε κάποιες από τις παροχές του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του προκειμένου να ελέγχει την ποιότητα της και ας σκεφτόταν κάθε φορά που έφτανε η στιγμή να πληρώνει ασφάλιστρα ότι είναι πολύ νέος για να πληρώνει κάτι που θα χρειαστεί σε πολλά χρόνια... Ναι μεν έκανε χρήση των διαγνωστικών του εξετάσεων, αλλά όλες οι άλλες καλύψεις του φαινόντουσαν υπερβολικές και αχρείαστες.

O Διονύσης είναι ένας νέος τριανταπεντάρης, παντρεμένος με ένα παιδάκι και τώρα με τη σύζυγό του περιμένουν και το επόμενο μέλος της οικογένειάς τους. Ένας νέος που οι περιορισμοί της πανδημίας δεν τον πτόησαν παρά την απότομη αλλαγή στο εργασιακό του περιβάλλον και που τον πείσμωσαν να γίνει ακόμα περισσότερο δημιουργικός

Αυτή του η πρακτική όμως του βγήκε σε καλό, καθώς φέτος οι υπερβολικές και αχρείαστες καλύψεις ήταν σωτήριες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και έπρεπε να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο εξωτερικό. Μια επέμβαση που όπως αποδείχθηκε κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ο Διονύσης δεν θα μπορούσε να την καλύψει αν δεν διατηρούσε ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το εμπόδιο δεν υπήρχε.

Ο Διονύσης ταξίδεψε με οικεία του πρόσωπα στις αρχές Οκτωβρίου για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να κάνει τον προ εγχειρητικό έλεγχο και να ενημερωθεί σχετικά με τη διαδικασία στην οποία θα υποβαλλόταν προκειμένου να κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής και η νοσηλεία στο νοσοκομείο κράτησε μερικές μέρες. Όλα πήγαν καλά καθώς ήταν ένα προγραμματισμένο χειρουργείο που όμως αν δεν υπήρχε η οικονομική κάλυψη από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί και ίσως χρειαζόταν να αναβληθεί για αργότερα.

Ένας παράγοντας ο οποίος ανακούφισε το Διονύση που αν και είχε δεύτερες σκέψεις, δεν σταμάτησε ποτέ να πληρώνει το συμβόλαιο υγείας του, ακόμη κι αν μερικές φορές, κυρίως λόγω της πανδημίας, δυσκολευόταν. Ένα μάθημα Ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του το οποίο του επιβεβαίωσε ότι η πρόληψη σε τέτοια θέματα είναι μια απόφαση που μπορεί να καθορίσει το μέλλον.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά. Ο Διονύσης έλαβε ένα δώρο που δεν είχε ποτέ φανταστεί. Το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων. Και περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα, είναι γεμάτος όρεξη και αυτοπεποίθηση να συνεχίσει τη ζωή του και να κάνει όνειρα μαζί με την οικογένειά του.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ