Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
23 Νοεμβρίου 2021

Τι δείχνει για το χαρακτήρα μας η οδική μας συμπεριφορά

Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Αυτοκίνητο

Οι άνθρωποι μεταφέρουμε στοιχεία της ψυχοσύνθεσής μας και της καθημερινής μας διάθεσης στην οδηγική μας συμπεριφορά. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς σαν οδηγοί δεν αλλάζουμε ξαφνικά χαρακτήρα όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, απλά εφαρμόζουμε στην πράξη τη γενικότερη κουλτούρα που έχουμε και τα συναισθήματά μας την ώρα που οδηγούμε. Αυτό σημαίνει ότι, ανάλογα με το βαθμό που ελέγχουμε τα συναισθήματά μας και κυρίως το θυμό μας, είμαστε πιο συνετοί ή πιο επιθετικοί οδηγοί. 
Οι οδηγοί που δεν μπορούν να ελέγξουν το θυμό τους, είναι πιο επιρρεπείς σε τροχαία ατυχήματα και καβγάδες.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το 2020 το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος σε 1.600 οδηγούς άνω των 17 ετών, σκιαγραφείται το προφίλ του παραβάτη οδηγού, αυτού που δεν λειτουργεί δηλαδή με λογική και σύνεση και παραβαίνει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έχοντας τον κίνδυνο να δημιουργήσει από ένα ατύχημα με μικρές υλικές ζημιές μέχρι ένα ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς.
O οδηγός που παραβαίνει τους κανόνες που έχουν σαν στόχο να μας προστατεύσουν στο δρόμο είναι, βάσει των ευρημάτων της έρευνας, άνδρας ηλικίας 17 - 35 χρόνων, που δεν χρησιμοποιεί τη ζώνη του και την ίδια στιγμή παραβιάζει το όριο ταχύτητας και τα STOP, μιλά στο κινητό ή στέλνει μηνύματα και παρκάρει όπου τον βολεύει χωρίς να τον νοιάζει αν παρανομεί ή αν ενοχλεί όσους κυκλοφορούν στο δρόμο. Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ένα καμπανάκι κινδύνου, αφενός για το πώς πρέπει να αντιδρούμε στο δρόμο όταν αντιλαμβανόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αφετέρου για το τι οφείλουμε ως γονείς, κοινωνία και εκπαιδευτική κοινότητα να κάνουμε, για να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί. Ακολουθούν τρεις τύποι οδηγών που συναντούμε συχνά στο δρόμο.


3 Βασικοί Τύποι Οδηγών

 
Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Ο Νάρκισσος Οδηγός
Ο οδηγός που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητές του και έχει την τάση να επιδεικνύεται μέσω της συμπεριφοράς του. Συνήθως το χαρακτηριστικό αυτό συναντάται σε οδηγούς νεαρής ηλικίας. Γι αυτό και παραβιάζουν συχνά τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους πεζούς αλλά και τους άλλους οδηγούς.  
Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Ο Συνετός Οδηγός
Είναι ο οδηγός που μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και σε όποια συναισθηματική κατάσταση και να βρίσκεται αντιλαμβάνεται ότι την ώρα της οδήγησης προτεραιότητα έχει ο ορθολογισμός και η ασφάλεια. Ακόμα και σε φορτισμένες ψυχικά καταστάσεις, οι συνετοί οδηγοί αντιδρούν παθητικά στις επιθετικές συμπεριφορές άλλων οδηγών και αποφεύγουν τους κινδύνους. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι οδηγοί που φορούν τη ζώνη τους, σέβονται τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, δεν προσπαθούν να περάσουν πρώτοι επειδή έχουν προτεραιότητα επειδή κάποιο άλλο όχημα πάει να τους προσπεράσει και οδηγούν με βάση τη σήμανση και τους φωτεινούς σηματοδότες.
Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Ο Επιθετικός Οδηγός
Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι οδηγοί που μεταφέρουν το θυμό τους στην οδήγησή τους. Στην ουσία πρόκειται για φορτισμένους ανθρώπους που αναζητούν καταστάσεις και ανθρώπους για να εκτονώσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Οι εν λόγω οδηγοί θεωρούν καταρχήν ότι σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε, πως αδικούνται από τους υπόλοιπους και λειτουργούν εν θερμώ, έχοντας αυξημένες πιθανότητες να δημιουργήσουν τροχαία ατυχήματα ή να εμπλακούν σε καβγά με άλλους οδηγούς.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Το όχημά μου είναι
cc
η πινακίδα του είναι
η ηλικία του οδηγού είναι
των 23 ετών
ο οδηγός έχει το δίπλωμά του από ένα έτος
και ο τ.κ. της κατοικίας μου είναι ο
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Κυβικά Εκατοστά:
{{vehicleCc}}cc
Αριθμός Πινακίδας:
{{licencePlate}}
Τ.Κ.:
{{postalCode}}
Ηλικία οδηγού:
{{driverAgeSummary}}
Κάτοχος Διπλώματος:
{{licencePeriodSummary}}
ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
Το ασφάλιστρο σου θα είναι περίπου
Από {{estimationPrice}} /Μήνα
Πως υπολογίζεται η τιμή
*Η ασφάλιση αφορά σε ΕΙΧ έως 5 θέσεις, σε Ιδιοκτήτες που κατέχουν δίπλωμα οδήγησης που έχει εκδοθεί από χώρα – μέλος της ΕΕ και σε οχήματα που δεν είναι ήδη ασφαλισμένα στην Εταιρία. Επίσης, σε όλους τους τύπους / μοντέλα οχημάτων εκτός από: GT, GTI, TURBO, RS, Rally Sport, Audi S3, S4, S6, BMW M3, M5, M6, Subaru Impreza WRX και STI, Honda Civic Type R, Mitsubishi EVO 2.0, Porsche Carrera 911, 996, 997, Porsche Boxter 986, 987, Ferrari, Lotus, Lamborghini, Aston Martin, Bugatti, Maserati και Smart για την κάλυψη ολικής / μερικής κλοπής.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ