Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
16 Νοεμβρίου 2021

Συμβουλές για νέα ζευγάρια που σκοπεύουν να κάνουν οικογένεια

Ασφάλεια Οικογένειας
Οικογένεια

«Η οικογένεια είναι ένας πρώιμος παράδεισος» είχε δηλώσει ο θεατρικός συγγραφέας και νομπελίστας George Bernard Shaw. Για όλους όσοι σκοπέυουν να κάνουν οικογένεια, μη θεωρήσετε ότι και στον παράδεισο δεν υπάρχουν κανόνες και ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν για να συνεχίσουμε να ζούμε με αρμονία και ασφάλεια. 

Σίγουρα η αγάπη είναι ένα μοναδικό συναίσθημα για τον άνθρωπο, που τον ολοκληρώνει σαν προσωπικότητα σε πρώτη φάση στο πλαίσιο ενός ζευγαριού και σε δεύτερη φάση στο πλαίσιο του πατρικού ή μητρικού ρόλου. Το ζήτημα όμως είναι πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε από την αρχή ότι ξεκινάμε με τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε «σκοπέλους» και εμπόδια που θα συναντήσουμε στο δρόμο. Πώς θα διαφυλάξουμε την ευτυχία μας;

Κάθε αρχή είναι διαφορετική και δύσκολη. Ωστόσο υπάρχουν πάντα κάποιοι «κανόνες», που μπορεί να μας προφυλάξουν.

Ασφάλεια Οικογένειας
Αγάπη
Η οικογένεια βασίζεται στην αγάπη. Και πραγματική αγάπη χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι για να ξεκινήσουμε τη ζωή μας με έναν άλλο άνθρωπο θα πρέπει μέσα μας να τον έχουμε ήδη τοποθετήσει δίπλα από εμάς και όχι κάτω από εμάς, να θεωρούμε δηλαδή ότι λειτουργούμε επί ίσοις όροις. Αν δεν ξεκινάμε σε αυτή τη βάση μπορεί το παιχνίδι να το έχουμε ήδη χάσει ή να δομούμε μία σχέση με πολλά τρωτά σημεία. 
Ασφάλεια Οικογένειας
Εμπιστοσύνη και επικοινωνία
Είναι δύο απαραίτητα συστατικά για κάθε σχέση. Χωρίς αυτά δυστυχώς δεν πάμε πουθενά. Σε μία σχέση, είτε συντροφική είτε γονεϊκή, πρέπει να επικοινωνούμε και να είμαστε εξωστρεφείς. Όταν κλεινόμαστε στον εαυτό μας τα πράγματα μπορεί να εκλαμβάνονται από τους άλλους πολύ διαφορετικά από ότι είναι και να δημιουργούμε αποστάσεις που δύσκολα γεφυρώνονται. Επικοινωνούμε λοιπόν και εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας στη ζωή.  
Ασφάλεια Οικογένειας
Οικονομικός Προγραμματισμός
Η καθημερινότητα μας είναι πολύπλοκη και ενίοτε τόσο δύσκολη που μερικές φορές ξεχνάμε αυτό που αξίζει πραγματικά. Για αυτό και καλό είναι να προγραμματίζουμε καταστάσεις που μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ένας βασικός τομέας που φέρνει διαφωνίες είναι η οικονομική διαχείριση. Κάντε λοιπόν έναν οικονομικό προϋπολογισμό και σχεδιάστε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τα έσοδα που τώρα έχετε σαν οικογένεια. Σκεφτείτε ακόμα και ένα βήμα παραπέρα για το αν μπορείτε λόγου χάρη να αποταμιεύσετε τα χρήματά σας ή να τα επενδύσετε μέσα από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα.
Ασφάλεια Οικογένειας
Προνοητικότητα
Η ζωή είναι όπως το νόμισμα: έχει δύο όψεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή αλλά και να προνοούμε για όλα τα απρόοπτα γεγονότα που μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούμε. Θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει πάντα μία δικλείδα ασφαλείας, όπως ένα ασφαλιστήριο υγείας για μία ασθένεια που μπορεί να προκύψει, ή ένα ασφαλιστήριο ζωής που θα προστατεύσει τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε αν μας συμβεί κάτι σοβαρό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ